skip to Main Content
GABINET MÈDIC HAHNEMANN
RETINA I DIABETIS

RETINA I DIABETIS

 

 

Què és la retinopatia diabètica (RD).

És una afectació dels petits vasos sanguinis de la retina -el teixit sensible a la llum de darrera de l’ull-.

És la primera causa de la pèrdua de visió en les persones amb diabetis, que pot arribar fins a la ceguesa.

La retinopatia diabètica implica un alt risc cardiovascular i eleva el risc de demència. La RD és la conseqüència de l’afectació de la microcirculació. L’alteració de la microcirculació afecta a tot l’organisme.

 

Com és diagnostica. Es detecta i controla la seva evolució (lleu-moderada-greu) amb l’estudi del fons de l’ull, que permet veure directament les arterioles i vasos capil·lars.

Cal ser conscient que aquesta afectació no és local, sinó general.

Cal evitar les hipoglucèmies tant com les hiperglucèmies.

 

Tot i així, els consensos mèdics no inclouen la retina en el maneig del pacient diabètic. Si teniu una alteració del metabolisme de la glucosa (inclús pre-diabetis o diabetis lleu) són molt importants  els controls periòdics oftalmològics, que han de ser cada 2 anys si la diabetis té menys de 10 anys d’evolució, l’HbAlc és inferior al 7 % i no hi ha retinopatia, fins a cada 2-4 mesos en els casos greus i de llrga evolució

 

L’homeopatia pot ajudar i té les seves indicacions en el tractament de la diabetis, però és clau un abordatge global i individualitzat.

 

La meva intenció no és esverar-vos, al contrari. La prevenció és… als vostres ulls.

Tot això us ho explico perquè recentment he assistit a un simposi sobre retina i diabetis, i us ho he volgut compartir.

 

Imatge: <a href=”https://www.freepik.es/foto-gratis/color-ojos-castano-avellana_9829631.htm#query=retina&position=8&from_view=search&track=sph”>Imagen de azerbaijan_stockers</a> en Freepik

Back To Top