skip to Main Content
GABINET MÈDIC HAHNEMANN
PREVENCIÓ DE LES CISTITIS (INFECCIONS D’ORINA)

PREVENCIÓ DE LES CISTITIS (INFECCIONS D’ORINA)

Per prevenir les cistitis -tant agudes com cròniques- tenim al nostre abast uns coneixements que ens ajudaran:

  • Cuidar la salut intestinal; una microbiota -abans dita flora intestinal- sana és molt important per tenir un sistema immunitari potent i capaç.
  • Limitar el consum de tè i cafè. Diem que el cafè i el tè són diurètics, i ho són perquè irriten la bufeta. Un altre dia en podem parlar més a fons.
  • Prendre infusions de marialluïsa, que té virtuts protectores de les mucoses, tant digestives com dels òrgans urinaris.
  • Menjar fruits del bosc en general: nabius (arándanos en castellà), gerds (“frambuesa”), móres…
  • Beure força líquids i orinar cada 2-2’5 hores.

També són útils per les anomenades bacteriúries assimptomàtiques i cistitis cròniques assimptomàtiques, que és quan a les anàlisis d’orina s’hi troben molts bacteris i a vegades amb signes d’inflamació, però la dona (és molt més comú en dones donat que la uretra és molt més curta; i després de la menopausa donat que la mucosa de la bufeta i la uretra és més prima) no nota cap molèstia ni canvi del ritme miccional -necessitat de fer pipí-.

Els famosos nabius vermells deuen la seva utilitat per prevenir les cistitis a les proantocianidines, que dificulten l’adhesió dels filaments dels bacteris (en especial colibacils) a les parets de la bufeta, la qual cosa n’impedeix el desenvolupament.

Resulta que els nabius vermells són els que s’enduen la fama, però cal saber que els demés fruits del bosc també són molt rics en proantocianidines. I es pot prendre el suc o menjar-ne un grapadet cada dia.

Back To Top