skip to Main Content
GABINET MÈDIC HAHNEMANN
L’AIGUA DE MAR ÉS UNA BONA OPCIÓ PER LA NOSTRA SALUT

L’AIGUA DE MAR ÉS UNA BONA OPCIÓ PER LA NOSTRA SALUT

Ja des de l’antiguitat és coneixen les virtuts i propietats de l’aigua de mar, tant en forma de bany com per ús intern (o sigui, cuinar amb aigua de mar convenientment diluida o beure aigua de mar).

I cada cop és més fàcil trobar llibres i articles que en parlin com trobar aigua de mar embotellada a les botigues -en plàstic (!), tetrabrik (!) o vidre-. L’aigua de mar alcalinitza l’organisme, i la majoria de malalties prosperen o necessiten una acidesa dels teixits i líquids interns. A més a més de tots els minerals i oligoelements necessaris per a la salut, l’aigua de mar NATURAL és una font d’aminoàcids i enzims. L’aigua de mar envasada acostuma a estar processada i només té els minerals, és, en aquest sentit, un aigua morta.

El millor, en el  nostre medi i clima, és recollir-la -fresca i viva- al mar; hi ha associacions que han instal.lat aixetes a la costa. També es pot recollir a l’hivern en dies de mar tranquil.la a les esculleres, amb una galleda i una corda, i garrafes de plàstic. A casa es filtra amb filtre de tela o de cafetera i es guarda en ampolles de vidre, protegides de la llum intensa.

A l’estiu es pot recollir des de la platja, a primera hora del matí que l’aigua és plana i neta, entrant fins que el nivell ens arriba sota les aixelles, i s’omplen les garrafes a l’alçada dels genolls-mitja cuixa.

No cal dir que cal triar el lloc, apartat dels ports i de les desembocadures de les rieres.

Per beure, s’ha de diluir una part d’aigua de mar en tres parts d’aigua dolça, i tenim una aigua isotònica.

Per cuinar, fem servir la mateixa dilució, o bé afegim un raig d’aigua de mar -als guisats o estofats, per exemple- en sustitució de la sal.

A més a més, l’aigua de mar ajuda a la digestió i conserva els aliments.

En general es recomana no prendre’n més d’1/4 de litre per dia (diluïda).

 

Està contraindicada en algunes malalties dels ronyons. En cas d’hipertensió  arterial pot ser adequada i beneficiosa o no; en aquests casos ho heu de consultar.

Back To Top